Hugo van Wieringen nieuwe eigenaar Restaurant Postelhoek, inclusief viertal B&B-studio’s

Sinds 1 juli jl. is Hugo van Wieringen uit Enschede de nieuwe eigenaar van
Restaurant De Postelhoek inclusief de vier bed and breakfast-studio’s. Het aan de rand van Het Springendal in Oud-Ootmarsum gelegen horecabedrijf is door Van Wieringen overgenomen van Silvia Rouwers. De laatste begon in 2006 in het toen reeds vijf jaar gesloten voormalige h.r.c. Oald Oatmöske met succes een nieuwe horecaonderneming die ze vervolgens uitbreidde met vier moderne bed and breakfast- studio’s. Ook onder de nieuwe eigenaar blijft ‘De Postelhoek’ ‘gewoon doordraaien’, want alle vaste medewerkers zijn het bedrijf in Oud-Ootmarsum trouw gebleven. Dat is inmiddels eveneens het geval gebleken met de regelmatige bezoekers, waaronder bijvoorbeeld de leden van de klootschietvereniging Oud-Ootmarsum.

Voor Hugo (62) is de start in Oud-Ootmarsum een flinke stap in zijn carrière, want hij komt uit een hele andere ondernemerswereld: “Ik runde vele jaren een eigen ontwerpbureau in het hartje van Haarlem. Voor mijn werk reisde ik veel en heb daardoor veel van het hotelwezen gezien en ervaren. In al die verschillende hotels, soms klein, Spartaans en achteraf, soms groot en luxueus in een verre oliestaat. Daardoor is bij de droom ontstaan eens zelf een eigen hotel te runnen en die droom heeft me uiteindelijk niet meer losgelaten Toen de kinderen het huis uitgingen was voor mij het moment daar om die droom waar te gaan maken. Met een kleine bed and breakfast in het veelzijdige Kennemerland heb ik vervolgens mijn eerste stappen op het pad van gastheer gezet. En dat smaakte naar meer.

Toen de liefde me naar Enschede bracht vielen de puzzelstukjes in elkaar. In dit mooie gebied aan de rand van het fraaie Springendal en het kunststadje Ootmarsum kreeg ik de kans een mooi horecabedrijf over te nemen!” De nieuwe eigenaar straalt van enthousiasme bij zijn verhaal. Kortom, De Postelhoek gaat gewoon door met de bedrijfsslogan ‘eten, drinken en slapen’ en het heeft daarvoor een restaurant voor ongeveer 60 gasten en een buitenterras met evenveel zitplaatsen beschikbaar en natuurlijk de vier veel bezette B&B-kamers. Maar nog belangrijker voor Hugo is het verheugende feit, dat alles gewoon verder kan draaien, want het gehele team medewerkers van De Postelhoek is ook na de over- name gewoon bij hem in dienst gebleven. Dat zijn kok Arie Schouten, de dames Giovanna Biancucci en Marèll Bossch met sinds kort daarbij ook kok Richard Immeker.

Al 90 jaar horeca-activiteit op viersprong Ottershagenweg⁄ Laagsestraat⁄Spolmanweg

Inderdaad, al 90 jaar is er horeca-activiteit bij de viersprong Ottershagenweg/ Laagsestraat/ Spölmanweg, maar Hugo van Wieringen is in feite pas de derde eigenaar van deze ‘horecastek’. Voor geïnteresseerden even een klein beetje historie, afkomstig uit de ‘annalen’ van De Postelhoek. In 1929 werd door de familie Ten Dam-Luttikhuis namelijk een klein buurtcafé geopend onder de toepasselijke naam De Viersprong. In 1977 vond er een ingrijpende verbouwing plaats en werd het een ‘hotel-restaurant-café‘ met als nieuwe naam ‘Oald Oatmöske’. In 2006 kocht Silvia Rouwers het toen al leegstaande pand en na een grote verbouwing, het wegwerken van achterstallig onderhoud en een ‘grote metamorfose qua kleur en stijl’ gingen in datzelfde jaar de deuren open onder de nieuwe naam ‘De Postelhoek’. In 2008 volgde een nog grotere verbouwing door de uitbreiding met een viertal B&B-kamers/studio’s. De naam ‘Postelhoek’ is sterk verbonden met de ligging in Oud-Ootmarsum, want sinds 1850 komt daar de naam Postel als familienaam voor en ze is terug te vinden in de naam van boerderijen daar, zoals Voorpostel en Achterpostel.