Actief in de natuur

Postelhoek eten drinken slapen is gelegen in een landelijke sfeer, aan de rand van het nostalgische stadje Ootmarsum en dichtbij de Duitse grens. Op een steenworp afstand ligt het uitgestrekte natuurgebied “Het Springendal”. Dit bosrijke natuurgebied is 335 hectare groot en strekt zich uit tot aan Vasse.

De tuin van Nederland

De bijnaam van dit stukje Twente luidt ‘De tuin van Nederland’. Als je het Springendal ziet, begrijp je direct waarom. Het gebied staat bekend om zijn bronnen, beken, heuvels en grafheuvels. In het natuurgebied ontspringt bronwater op drie plaatsen. Deze plaatsen zijn te herkennen aan de bosmeertjes die in het Springendal te vinden zijn. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik.

Rust en ruimte

Naast het glooiende, reliëfrijke gebied van Springendal is er ook ruimte. Tussen de bomen en houtwallen door heeft u zicht op de akkers en weilanden van het Twentse platteland. Over rustige landweggetjes klimmend en dalend kunt u genieten van de vele historische landerijen en boerderijen. Doordat het gebied niet toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer is het heerlijk rustig. De uitgestrekte bossen en pittoreske dorpjes vragen dan ook om een lange fiets- of wandeltocht.